Regelgeving rondom Salmonella is Europees en nationaal vastgelegd.
Europese regelgeving
Europese regelgeving vormt de basis voor de Salmonella-aanpak in de pluimveesector. Onderstaande verordeningen zijn opgesteld voor onder andere de bestrijding van Salmonella met als doel de prevalentie van serotypen Salmonella te verminderen.
Basisverordening: Verordening (EG) Nr. 2160/2003
Vermeerderingskoppels: Verordening (EU) Nr. 200/2010
Legkippen: Verordening (EU) Nr. 517/2011
Vleeskuikens: Verordening (EU) Nr. 200/2012
Kalkoenen: Verordening (EU) Nr. 1190/2012
Microbiologische criteria voor levensmiddelen: Verordening (EG) Nr. 2073/2005
Nationale regelgeving
De nationale regelgeving rondom Salmonella is vastgelegd in het Besluit houders van dieren en de Regeling houders van dieren (m.n. artikel 7b.40-49).
U kunt alle Nederlandse wetgeving opzoeken door hier te klikken.