Nieuws

Herhaling: enquête over tenenpikkerij bij leghennen

Tenenpikkerij bij leghennen kan een groot probleem zijn op het pluimveebedrijf. Wat is de oorzaak, hoe kom je er vanaf en nog belangrijker: hoe voorkom je dit? Over dit probleem is nog maar weinig onderzoek gedaan. Vandaar dat team “Happy Feet” van Wageningen Livestock Research, in samenwerking met Pluriton, Lohmann, Cargill, ABZ Diervoeding, Vencomatic, AVINED

Oproep: doe mee aan het “Happy Feet” onderzoek naar tenenpikken bij leghennen

Wageningen Livestock Research (WLR) voert in samenwerking met Agromix Broederij en Opfokintegratie, Lohmann Breeders, Cargill Animal Nutrition, ABZ Diervoeding, Vencomatic en AVINED een onderzoek uit naar tenenpikkerij bij leghennen in Nederland.

Kunnen insecten veilig groeien op vleeskuikenmest?

Dat is een vraag die centraal staat in de PPS Safe Insects. In dit project wordt onderzocht of het haalbaar is om insecten te kweken op reststromen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Onderzoek en innovatie

Het bevorderen van een duurzame concurrentiepositie staat centraal in de activiteiten van AVINED. Door onderzoek en innovatie kan de Nederlandse pluimveesector haar koppositie als gezonde, concurrerende en duurzame pluimveehouderij versterken en behouden. Daarnaast is onderzoek naar diergezondheid van belang, om zo effectief met dreigingen zoals ILT, Coryza en vogelgriep om te gaan.

De onderzoeks- en innovatieagenda

Met meer kennis en inzicht kan een pluimveehouder zijn bedrijfsrendement verbeteren en beter inspelen op de (export)markt. Het is daarom van belang dat er gezamenlijk vanuit de sector wordt geïnvesteerd in kennis en innovatie. Deze gezamenlijke inzet krijgt vorm in de Onderzoeks- en Innovatieagenda Nederlandse Pluimveesector.

Wensen en kennisvragen

AVINED is ervan overtuigd dat ondernemers zelf betrokken moeten worden bij onderzoek en innovatie. Zij kennen de uitdagingen in de sector. Elk jaar worden wensen en kennisvragen opgehaald via klankbordgroepen, de adviescommissie en uitvraag bij de brancheorganisaties. U kunt als ondernemer ook zelf een kennisvraag indienen. Als deze vraag past binnen het programma Onderzoek en Innovatie en past binnen het budget, dan kan uw kennisvraag meegenomen worden in het jaarprogramma. Alle binnengekomen vragen worden behandeld door de adviescommissies voor onderzoek. Zij stellen een jaarprogramma samen, dat door het bestuur van AVINED vastgesteld.

Kennisvraag indienen

 

Downloads

Onderzoeks- en innovatieagenda Nederlandse pluimveesector
Regeling Financiële bijdrage AVINED
Regeling Registratie AVINED