Nieuws

IKB Kip - Jaarplan en deelnemersbijdrage 2025

Het jaarplan IKB Kip 2025 is goedgekeurd door het Centraal College van Deskundigen IKB Kip (CCvD) en vastgesteld door het AVINED-bestuur. Het doel van IKB Kip is het versterken van de license to produce van de deelnemende bedrijven. Daarbij draait het om het vertrouwen van marktpartijen en de maatschappij in IKB Kip en in de deelnemers. In 2025 richten we ons, samen met het CCvD op de volgende punten.

Format keurmerk IKB PSB beschikbaar

Om u te helpen bij het laten zien van het nieuwe keurmerk dat voldoet aan de vereisten in het keurmerkreglement, stellen wij formats beschikbaar waar u gebruik van kunt maken.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 september a.s.

In overleg met de Adviescommissie IKB PSB is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB PSB voorbereid. Per 1 september 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Meldpunt IKB

Om veilig en gezond pluimveevlees en eieren(producten) te kunnen realiseren hebben we uw vakkennis, ogen en oren nodig. Als pluimveehouder of erfbetreder weet u namelijk als geen ander wat er in de praktijk gebeurt. Opvallende zaken, of (vermoedens van) onjuist of afwijkend handelen kunt u (anoniem) melden via het Meldpunt IKB. Door elkaar op deze manier te helpen kunnen we de voedselveiligheid- en kwaliteit in de keten nog verder verbeteren. Het spreekt voor zich dat opgetreden wordt indien daadwerkelijk misstanden worden geconstateerd. Dit is uiteindelijk in het belang van de (grote meerderheid van) goedwillende bedrijven.

Het Meldpunt IKB maakt gebruik van een meldformulier. Afhankelijk van wat u meldt, selecteert het meldformulier de vragen die nodig zijn om de melding te doen.

Dit kunt u melden bij het Meldpunt IKB:

  • incidenten op het eigen bedrijf door IKB deelnemers;
  • elders waargenomen incidenten of vermoedens  door IKB deelnemers, niet- IKB deelnemers en derden. Voorbeelden zijn incidenten op het gebied van o.m. voedselveiligheid, (dier)welzijn en traceerbaarheid. Hieronder vallen ook foutieve claims of het verkeerd aanbieden van middelen en producten. Dit kan ook anoniem.

Naast het melden via het meldformulier kunt u incidenten of vermoedens daarvan ook telefonisch melden, tel.: 088 998 4390.

Meldplicht IKB Ei en Kip deelnemers

IKB Ei en Kip deelnemers melden incidenten (of vermoedens daarvan) op het eigen bedrijf bij het Meldpunt IKB. Het melden van incidenten op het eigen bedrijf is een aanvulling op het bestaande Meldpunt IKB.

Een incident kan een (mogelijke) overtreding of afwijking van wettelijke of bovenwettelijke regelgeving zijn.

Downloads

Belismodel hoe en wanneer melden incidenten bij IKB