Nieuws

Extra aandacht voor een aantal voorschriften

IKB Kip wil u graag informeren over onderstaande onderwerpen: Alarmplan Voorschrift F17 (watermonsters) Telersverklaring Waarom heeft IKB Kip extra bepalingen rondom het alarm en het noodstroomaggegraat ingevoerd? De overheid stelt sinds 1 januari 2024 hogere eisen aan het alarmsysteem. Om u te helpen hieraan te voldoen en u zo goed mogelijk van dienst te zijn,

Wijzigingen IKB Kip certificatieschema per 1 juni 2024

In overleg met het Centraal College van Deskundigen (CCvD) IKB Kip is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB Kip voorbereid. De wijzigingen gaan over verschillende onderwerpen. Zo zijn onder andere wijzigingen doorgevoerd om aan te sluiten bij de gewijzigde wet- en regelgeving rondom nood- en alarmsystemen. Meer informatie leest u in deze nieuwsbrief.

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 maart 2024

Per 1 maart 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Wie maakt gebruik van de douche?

Alle bezoekers die het schone gedeelte van een bedrijfsgebouw betreden moeten douchen. Bij het verlaten van de stal dient tevens gedoucht te worden. Schoon in voor het pluimveebedrijf en schoon uit voor de pluimveesector. Eén van de grootste risico’s op insleep en versleep van ziektekiemen is namelijk via mens-dier contact. Erfbetreders en materialen die in contact zijn geweest met ander pluimvee vormen een potentiele bron van pluimveeziektes. Daarom is sinds 1 juli 2019 schoon komen en schoon gaan (incl. in- en uitdouchen) de standaard binnen IKB Kip. De bezoeker dient minimaal vijf minuten het hele lichaam te douchen met warm water en zeep (conform hygiëneprotocol van IKB Kip). Bezoekers zijn alle personen die het bedrijfsterrein (de bedrijfsinrichting) binnengaan (m.u.v. de ondernemer en zijn personeel). Denk dus bijvoorbeeld aan dierenartsen, voeradviseurs, entploegen, controleurs en voorlichters.

Benieuwd naar de overgangstermijn? Klik dan hier.