Nieuws

Nieuwe versie van Mijn AVINED

Dinsdagmiddag 22 april wordt de nieuwe versie van Mijn AVINED gepubliceerd. Mijn AVINED krijgt een verbeterde vormgeving in de huisstijl van AVINED. Daarnaast wordt het systeem iets sneller in gebruik.

Verpakken Salmonella monsters

De Nederlandse pluimveesector zet zich in voor veilige voeding. U als pluimveehouder en levensmiddelenproducent levert een belangrijke bijdrage door monstermateriaal voor Salmonella-onderzoek in te sturen.

Reactie AVINED op artikel RIVM: eieren van hobbykippen

Avined heeft op dinsdag 15 april kennisgenomen van het advies van het RIVM om geen eieren van particulier gehouden leghennen meer te eten. Binnen de pluimveesector heeft het monitoren van PFAS in eieren van commerciële bedrijven al jarenlang hoge prioriteit. Sinds 1 januari 2023 gelden er Europese normen voor PFAS in eieren. Vanaf dat moment

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Wijziging exportcertificering voor fok- en gebruikspluimveebedrijven

28 april 2020

Vanwege de coronasituatie wijzigt de certificering voor de export van fok- en gebruikspluimvee naar andere EU-landen of derde landen. De NVWA certificeert fok- en gebruikspluimvee op afstand:

  • Op de dag van de exportcertificering voert de bevoegde dierenarts de klinische inspectie van het bedrijf uit, niet de NVWA-dierenarts.
  • De bevoegde dierenarts vult een klinische verklaring in en laat deze achter op het bedrijf.
  • De NVWA-dierenarts voert dan later op afstand de overige administratieve controles uit voor de exportcertificering en geeft daarna het gezondheidscertificaat af.

De bevoegde dierenarts is de dierenarts die voor de exportwaardigheid uw bedrijf al maandelijks bezoekt. Als u vragen heeft over de certificering, neem dan contact op met de NVWA (klik hier). Ook voor meer informatie over deze wijziging, kunt u de website van NVWA raadplegen (klik hier).