Nieuws

Vogelgriep op Duits pluimveebedrijf - beperkingsgebied in Nederland (02-07-24)

Op een legpluimveebedrijf In Bad Bentheim net over de grens in Duitsland is vogelgriep vastgesteld.  Duitsland heeft een beperkingszone ingesteld dat deels in Nederland valt.

EU-doelstelling legsector in 2023 overschreden

De EU stelt doelstellingen voor het maximaal percentage Salmonella besmette koppels in een lidstaat. Op onze website kunt u lezen naar welke serotypes gekeken wordt voor de verschillende schakels. Dankzij uw inzet en betrokkenheid bij de aanpak van Salmonella, lag het aantal Salmonellabesmettingen in de Nederlandse legsector al jaren onder de doelstelling van de EU.

Salmonellabesmettingen in de legsector, wat kunt u doen?

Sinds de zomer van 2023 is er sprake van een stijging in het aantal Salmonellabesmettingen (m.n. Salmonella Enteritidis; S.E.) op legpluimveebedrijven. Zoals in dit bericht te lezen is, heeft dit geleid tot het overschrijden van de EU doelstelling van 2%. Hoewel deze overschrijding geen directe gevolgen heeft voor de monitoring van Salmonella, is het belangrijk

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Vragen over de onderzoeksbijdrage

7 april 2020

Twee weken geleden stuurde AVINED de primaire bedrijven de factuur voor de onderzoeksbijdrage. Mogelijk roept deze factuur vragen bij u op. Hierbij twee vragen die vaak gesteld zijn aan AVINED:

1. Waarom staan er ook koppels van 2018 op mijn factuur, betaal ik nu niet dubbel?
U betaalt eenmalig over elk opgezet koppel, dit wordt automatisch bijgehouden. U kunt dit ook controleren door de koppels op de factuurspecificatie van verschillende facturen te vergelijken. Een koppel uit 2018 staat op uw huidige factuur als deze niet met de vorige factuur is meegegaan.

2. Waarom is mijn bijdrage voor 2019 hoger dan 2018?

2018 was een opstartjaar voor de onderzoeksagenda van de pluimveesector. In de onderzoeksagenda van 2019 wordt meer onderzoek uitgevoerd dan in 2018. Een groot deel van het veterinaire praktijkonderzoek valt nu ook onder de onderzoeksagenda. In 2018 kon dit nog (deels) uit reserves worden betaald. Dit betekent dat de bijdrage tussen 2018 en 2019 flink omhoog gaat. Lees hier meer over de veterinaire praktijkonderzoeken.

In de veelgestelde vragen vindt u mogelijk antwoord op overige vragen. Staat u vraag er niet tussen? Neem dan contact op via info@avined.nl of bel naar 088 998 4340.