Nieuws

Aanpassing benchmarkwaarden antibioticumgebruik reguliere vleeskuikens

Per 1 januari 2025 wijzigen de benchmarkwaarden voor het antibioticumgebruik voor reguliere vleeskuikens.

IKB Kip - Jahresplan und Teilnahmegebühren 2025

Der IKB Kip-Jahresplan 2025 wurde von den Sektorexperten des Centraal College van Deskundigen IKB Kip (CCvD, „Zentrales Sachverständigenkollegium IKB Kip“) genehmigt und vom AVINED-Vorstand verabschiedet. Ziel von IKB Kip ist die Stärkung der „License to Produce“ der teilnehmenden Betriebe. Ein wichtiger Aspekt dabei ist das Vertrauen der Marktteilnehmer und der Gesellschaft in IKB Kip sowie

IKB Kip - annual plan and contribution 2025

The annual plan IKB Kip 2025 has been approved by the Central board of Experts (Central College van Deskundigen IKB Kip- CCvD) and adopted by the AVINED board. The aim of IKB Kip is to strengthen the license to produce to participants in the poultry meat chain. This involves building and maintaining the trust of

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Vogelgriepsituatie onrustig; virus Renswoude is nieuwe H5N1-variant (17 november 2023)

17 november 2023

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) heeft het virus van de uitbraak in Renswoude onderzocht en heeft geconstateerd dat het opnieuw gaat om een hoogpathogeen H5N1-virus, maar wel een nieuwe variant hiervan. WBVR meldt ook dat sinds november 2023 een toename wordt gezien in sterfte van eenden en ganzen die zijn besmet met dezelfde nieuwe variant. In Nederland, maar ook in andere EU-landen zijn de afgelopen week ook nieuwe gevallen van vogelgriep bij professionele pluimveebedrijven en hobbyhouders gemeld.

Bericht WBVR

Blijf alert!
De vogelgriepsituatie is weer onrustig. Alle pluimveehouders, erfbetreders, transporteurs en overige bedrijven in de pluimveesector worden gevraagd om alle bioveiligheidsmaatregelen strikt uit te voeren. Volg ook de hygiëneprotocollen op, zoals het bezoekersprotocol .