Nieuws

Format keurmerk IKB PSB beschikbaar

In 2023 is het keurmerkreglement IKB PSB gewijzigd. Het keurmerk bestaat nu uit het logo van IKB PSB met daaronder de certificeerde activiteit(en) vermeld. Hiermee kunt u nog beter laten zien aan uw afnemers voor welke activiteiten u gecertificeerd bent en verkleinen we de kans dat bedrijven activiteiten uitvoeren waarvoor zij niet gecertificeerd zijn. Om

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 september a.s.

In overleg met de Adviescommissie IKB PSB is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB PSB voorbereid. Per 1 september 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving en de uitvoering van de controles nog efficiënter te laten verlopen.

Top 5 veelvoorkomende tekortkomingen IKB PSB-controles 2023

Wat kunt u doen om deze te voorkomen? De Certificerende Instantie Kiwa VERIN stelt na afloop van elk kalenderjaar een overzicht samen met daarin de veel voorkomende tekortkomingen tijdens IKB PSB controles. Dit betreffen veelvoorkomende tekortkomingen op de voorschriften. Wij geven u in deze nieuwsbrief graag een aantal tips om afkeur op deze voorschriften te

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Vogelgriep op Duits pluimveebedrijf – beperkingsgebied in Nederland (02-07-24)

3 juli 2024

Op een legpluimveebedrijf In Bad Bentheim net over de grens in Duitsland is vogelgriep vastgesteld.  Duitsland heeft een beperkingszone ingesteld dat deels in Nederland valt. Daarom is door het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN) een beperkingszone ingesteld rondom de gemeente Losser.

De besmetting in Duitsland is van een ander type, namelijk H7. Dit is een nieuwe ontwikkeling. Sinds 2003 is er geen uitbraak met een hoogpathogene variant van dit type voorgekomen zo dicht bij Nederland. Er zijn in Nederland nog geen aanwijzingen dat er H7 circuleert in wilde vogels.

In de beperkingszone van 10 km zone liggen zes pluimveebedrijven. Binnen deze zone geldt per direct een vervoersverbod. Dit betekent dat er vanaf locaties met vogels in deze zone geen pluimvee en broed- en consumptie-eieren vervoerd mogen worden. Ook geldt een verbod voor de afvoer van mest van vogels en gebruikt strooisel.

Meer informatie

Meer informatie over Avined kunt u vinden op de website: www.avined.nl. Heeft u aanvullende vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met AVINED: info@avined.nl | 088 998 4340. Ontvangt u de nieuwsbrief op het verkeerde e-mailadres? U kunt uw e-mailadres aanpassen via Mijn AVINED.