Nieuws

Aanpassing benchmarkwaarden antibioticumgebruik reguliere vleeskuikens

Per 1 januari 2025 wijzigen de benchmarkwaarden voor het antibioticumgebruik voor reguliere vleeskuikens.

IKB Kip - Jahresplan und Teilnahmegebühren 2025

Der IKB Kip-Jahresplan 2025 wurde von den Sektorexperten des Centraal College van Deskundigen IKB Kip (CCvD, „Zentrales Sachverständigenkollegium IKB Kip“) genehmigt und vom AVINED-Vorstand verabschiedet. Ziel von IKB Kip ist die Stärkung der „License to Produce“ der teilnehmenden Betriebe. Ein wichtiger Aspekt dabei ist das Vertrauen der Marktteilnehmer und der Gesellschaft in IKB Kip sowie

IKB Kip - annual plan and contribution 2025

The annual plan IKB Kip 2025 has been approved by the Central board of Experts (Central College van Deskundigen IKB Kip- CCvD) and adopted by the AVINED board. The aim of IKB Kip is to strengthen the license to produce to participants in the poultry meat chain. This involves building and maintaining the trust of

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Van onderzoeksbijdrage tot onderzoek

18 oktober 2021

Twee keer per jaar valt hij op de deurmat: de factuur voor de onderzoeksbijdrage. Het is logisch dat u zich afvraagt wat er met die bijdrage gebeurt. Daarom updaten we u graag over twee nieuwe onderzoeken.

Is pluimveemest geschikt om insecten op te kweken?

Dat is de hamvraag binnen het onderzoek ‘Insectenteelt op wettelijk niet-toegestane reststromen’. Pluimvee zal niet stoppen met het produceren van mest. Dit levert een reststroom op die momenteel grotendeels geëxporteerd of verbrand wordt. Ondertussen worden insecten meestal gekweekt op relatief kostbare grondstoffen, terwijl ze gemakkelijk kunnen groeien op reststromen. Dit levert op het oog een makkelijke rekensom op. Helaas is het gebruik van pluimveemest als voeding voor insecten wettelijk nog niet toegestaan. Meer weten? Klik dan hier.

Vang- en ketenletsel bij vleeskuikens. Waar liggen de oorzaken en oplossingen?

Wat zijn de oorzaken van vang- en ketenletsel en hoe kunnen we letsel in het proces van vangen tot aan slacht voorkomen of verminderen? Daarnaar kijkt het onderzoek ‘Oorzaken en oplossingen van vang- en ketenletsel’. De resultaten van de observaties en de bijdrage van de verschillende factoren zullen in samenwerking met de sector worden vertaald naar bruikbare tools voor het voorkomen van letsel bij vleeskuikens.

Voor dit onderzoek worden pluimveehouders gezocht die deel willen nemen aan de scoring van koppels. Meer weten of interesse om deel te nemen aan dit onderzoek? Stuur dan een mail naar info@avined.nl.