Nieuws

Vogelgriep op Duits pluimveebedrijf - beperkingsgebied in Nederland (02-07-24)

Op een legpluimveebedrijf In Bad Bentheim net over de grens in Duitsland is vogelgriep vastgesteld.  Duitsland heeft een beperkingszone ingesteld dat deels in Nederland valt.

EU-doelstelling legsector in 2023 overschreden

De EU stelt doelstellingen voor het maximaal percentage Salmonella besmette koppels in een lidstaat. Op onze website kunt u lezen naar welke serotypes gekeken wordt voor de verschillende schakels. Dankzij uw inzet en betrokkenheid bij de aanpak van Salmonella, lag het aantal Salmonellabesmettingen in de Nederlandse legsector al jaren onder de doelstelling van de EU.

Salmonellabesmettingen in de legsector, wat kunt u doen?

Sinds de zomer van 2023 is er sprake van een stijging in het aantal Salmonellabesmettingen (m.n. Salmonella Enteritidis; S.E.) op legpluimveebedrijven. Zoals in dit bericht te lezen is, heeft dit geleid tot het overschrijden van de EU doelstelling van 2%. Hoewel deze overschrijding geen directe gevolgen heeft voor de monitoring van Salmonella, is het belangrijk

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Steekproefcontroles door QS in tweede helft 2019

5 september 2019

In de tweede helft van 2019 (juli tot en met december) worden door QS willekeurige steekproefcontroles uitgevoerd bij onder andere pluimveebedrijven. Wat is voor u belangrijk om te weten?

 

    • de controle is compleet onaangekondigd, er wordt vooraf geen telefonisch contact gezocht;

 

    • bij de controle moet de contactpersoon van de bedrijfslocatie aanwezig zijn;

 

    • tijdens de controle wordt er een selectie van de controlelijst gebruikt om de controleduur te beperken;

 

    • de kosten van de controle worden betaald door QS;

 

    • indien het bedrijf de controle weigert, zal door de Certificerende Instantie bepaald worden of de weigering gerechtvaardigd is of niet. Indien de weigering niet gerechtvaardigd is, wordt de steekproefcontrole beoordeeld met een algemene ‘K.O.’ (Knock-Out);

 

    • de auditoren van QS kunnen zich bij u legitimeren om aan te tonen dat zij gerechtigd zijn om deze controle uit te voeren.