Nieuws

IKB Kip - Jahresplan und Teilnahmegebühren 2025

Der IKB Kip-Jahresplan 2025 wurde von den Sektorexperten des Centraal College van Deskundigen IKB Kip (CCvD, „Zentrales Sachverständigenkollegium IKB Kip“) genehmigt und vom AVINED-Vorstand verabschiedet. Ziel von IKB Kip ist die Stärkung der „License to Produce“ der teilnehmenden Betriebe. Ein wichtiger Aspekt dabei ist das Vertrauen der Marktteilnehmer und der Gesellschaft in IKB Kip sowie

IKB Kip - annual plan and contribution 2025

The annual plan IKB Kip 2025 has been approved by the Central board of Experts (Central College van Deskundigen IKB Kip- CCvD) and adopted by the AVINED board. The aim of IKB Kip is to strengthen the license to produce to participants in the poultry meat chain. This involves building and maintaining the trust of

Intrekkingsdatum beperkingsgebied Putten

Met ingang van 20 december 2024 wordt het beperkingsgebied rond Putten ingetrokken.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Salmonella stroomschema’s voor opfok legbedrijven

7 mei 2020

Er zijn twee stroomschema’s ontwikkeld voor opfok legbedrijven. Deze stroomschema’s zijn er om het voor u inzichtelijker te maken welke monsters u wanneer neemt (wettelijk- en IKB Ei verplicht) en wat u doet als er Salmonella is aangetoond. Deze stroomschema’s worden voor u beschikbaar gesteld door AVINED en zijn een visuele weergave van de verplichtingen rondom Salmonella.

Naast de bestaande Salmonella pagina’s binnen de AVINED-website voor vleeskuiken- en legeindbedrijven, is er een nieuwe pagina voor opfok legbedrijven toegevoegd. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot Salmonella voor opfok legbedrijven en antwoord op vragen als:

  • Wanneer neem ik welk monster, en in welke gevallen mag ik dat niet zelf doen?
  • Wat zijn belangrijke aandachtspunten rondom de monsternames?
  • Welke stappen volgen er als er Salmonella is aangetoond en welke keuzes heb ik hierin als pluimveehouder?
  • Welke informatie heeft mijn laboratorium nodig? Gebruik hiervoor het inzendformulier.
  • Wat wordt er bedoeld met een officieel onderzoek en wie komt hiervoor langs op mijn bedrijf?