Nieuws

Afvoermogelijkheden gebied Idsegahuizum en risicobeoordeling vogelgriep (3 februari 2025)

Belangrijke informatie omtrent vogelgriep: Afvoermogelijkheden beperkingsgebied Isdegahuizum, beoordeling risico vogelgriep voor pluimveebedrijven en voor de mens, intensiveringsplan preventie vogelgriep LVVN.

Vogelgriep vastgesteld bij legbedrijf in Idsegahuizum (30 januari 2025)

Het ministerie van LVVN meldt dat in Idsegahuizum (gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Friesland) vogelgriep is vastgesteld op een legbedrijf.

Jaarplannen en deelnemersbijdrage IKB PSB 2025

De deelnemersbijdrage in 2025 blijft gelijk Dit heeft het AVINED-bestuur op 29 november 2024 besloten. Met de huidige begroting en hoogte van de deelnemersbijdrage kunnen we invulling geven aan de plannen in het jaarplan 2025. De deelnemersbijdrage 2025 bedraagt  €750,- (excl. BTW) per certificaat. Een stijging van de bijdrage in verband met de gestegen kosten

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Salmonella stroomschema’s voor opfok legbedrijven

7 mei 2020

Er zijn twee stroomschema’s ontwikkeld voor opfok legbedrijven. Deze stroomschema’s zijn er om het voor u inzichtelijker te maken welke monsters u wanneer neemt (wettelijk- en IKB Ei verplicht) en wat u doet als er Salmonella is aangetoond. Deze stroomschema’s worden voor u beschikbaar gesteld door AVINED en zijn een visuele weergave van de verplichtingen rondom Salmonella.

Naast de bestaande Salmonella pagina’s binnen de AVINED-website voor vleeskuiken- en legeindbedrijven, is er een nieuwe pagina voor opfok legbedrijven toegevoegd. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot Salmonella voor opfok legbedrijven en antwoord op vragen als:

  • Wanneer neem ik welk monster, en in welke gevallen mag ik dat niet zelf doen?
  • Wat zijn belangrijke aandachtspunten rondom de monsternames?
  • Welke stappen volgen er als er Salmonella is aangetoond en welke keuzes heb ik hierin als pluimveehouder?
  • Welke informatie heeft mijn laboratorium nodig? Gebruik hiervoor het inzendformulier.
  • Wat wordt er bedoeld met een officieel onderzoek en wie komt hiervoor langs op mijn bedrijf?