Nieuws

Aanpassing benchmarkwaarden antibioticumgebruik reguliere vleeskuikens

Per 1 januari 2025 wijzigen de benchmarkwaarden voor het antibioticumgebruik voor reguliere vleeskuikens.

IKB Kip - Jahresplan und Teilnahmegebühren 2025

Der IKB Kip-Jahresplan 2025 wurde von den Sektorexperten des Centraal College van Deskundigen IKB Kip (CCvD, „Zentrales Sachverständigenkollegium IKB Kip“) genehmigt und vom AVINED-Vorstand verabschiedet. Ziel von IKB Kip ist die Stärkung der „License to Produce“ der teilnehmenden Betriebe. Ein wichtiger Aspekt dabei ist das Vertrauen der Marktteilnehmer und der Gesellschaft in IKB Kip sowie

IKB Kip - annual plan and contribution 2025

The annual plan IKB Kip 2025 has been approved by the Central board of Experts (Central College van Deskundigen IKB Kip- CCvD) and adopted by the AVINED board. The aim of IKB Kip is to strengthen the license to produce to participants in the poultry meat chain. This involves building and maintaining the trust of

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Publicatie handboek voedselveiligheid eiersector

25 september 2020

Het handboek voedselveiligheid is gepubliceerd. Dit handboek is gericht op de eiersector, maar minstens net zo interessant voor andere sectoren. Het handboek geeft u, als voedselproducent, praktische handvatten en achtergrondinformatie wanneer u te maken krijgt met een onveilig levensmiddel. U kunt hierbij denken aan schadelijke of ongeschikte eieren voor consumptie. In het handboek staat onder andere een stappenplan voor bedrijven in verschillende schakels om efficiënt te reageren bij een incident. Het handboek is samengesteld met inbreng van verschillende betrokken partijen in de eierketen.

Handboek voedselveiligheid