Categorie: Voedselveiligheid

Wijziging bemonsteringsfrequentie Salmonella (groot)ouderdierbedrijven per 1 juli 2023
2 juni 2023
De wettelijke bemonsteringsfrequentie voor Salmonella bij (groot)ouderdierbedrijven keert terug naar driewekelijks voor regulier onderzoek en twee keer per ronde voor officieel onderzoek.

Terugkijken: Webinar “Ontsmettten drinkwater(leiding) in pluimveestallen, waar moet ik op letten?”
30 mei 2023
Op 10 mei 2023 hebben ZLTO, AVINED (IKB Ei & IKB Kip) en SecurEggFarmer een webinar voor pluimveehouders en erfbetreders georganiseerd over ‘Ontsmetten drinkwater(leiding) in pluimveestallen’.

Officiële monstername Salmonella
16 november 2022
De NVWA meldt in een nieuwsbericht dat officiële monstername in het kader van het Europese Nationaal Controle Programma Salmonella doorgaat.

Salmonellamonsters: Lever de juiste gegevens aan uw laboratorium
16 november 2022
De Nederlandse pluimveesector zet zich in voor veilig voedsel. Zo vindt er bijvoorbeeld monitoring plaats op zoönotische Salmonella.

Herinnering: Salmonella subsidieregeling 2022 opengesteld voor de legsector
6 oktober 2022
Graag herinneren wij u eraan dat u tot 31 januari 2023 24:00 de tijd heeft om een aanvraag voor Salmonella subsidie in te dienen.

Salmonellabesmettingen Nederland onder EU-doelstellingen
18 mei 2022
Dankzij uw inzet en betrokkenheid bij de aanpak van Salmonella, heeft de Nederlandse pluimveesector de doelstellingen van de EU voor 2021 gehaald.

Salmonella subsidieregeling 2022 opengesteld voor de legsector
18 mei 2022
Vanaf 16 mei 2022 is het mogelijk Salmonella subsidie aan te vragen voor dieren die gevaccineerd zijn of worden in de periode van 1 januari tot en met 31 december 2022.

Kakelsessies Salmonellaverificatieonderzoek online
26 april 2022
De kakelsessies van het Salmonellaverificatieonderzoek staan op onze website.

Evaluatie actieplan voedselveiligheid gepubliceerd
25 maart 2022
Een onafhankelijk bureau heeft in opdracht van het Ministerie van LNV en VWS een evaluatie uitgevoerd over het Actieplan Voedselveiligheid. In het rapport wordt lovend gesproken over de eierketen en het kwaliteitssysteem IKB Ei.

Gewijzigde Salmonella aanpak in de legsector. Wat kunt u doen?
3 januari 2022
In 2021 is de Salmonella aanpak in de legsector gewijzigd. We lichten deze twee wijzigingen toe en nemen u mee in wat u zelf kunt doen om in te spelen op de nieuwe aanpak.