Nieuws

Aanpassing benchmarkwaarden antibioticumgebruik reguliere vleeskuikens

Per 1 januari 2025 wijzigen de benchmarkwaarden voor het antibioticumgebruik voor reguliere vleeskuikens.

IKB Kip - Jahresplan und Teilnahmegebühren 2025

Der IKB Kip-Jahresplan 2025 wurde von den Sektorexperten des Centraal College van Deskundigen IKB Kip (CCvD, „Zentrales Sachverständigenkollegium IKB Kip“) genehmigt und vom AVINED-Vorstand verabschiedet. Ziel von IKB Kip ist die Stärkung der „License to Produce“ der teilnehmenden Betriebe. Ein wichtiger Aspekt dabei ist das Vertrauen der Marktteilnehmer und der Gesellschaft in IKB Kip sowie

IKB Kip - annual plan and contribution 2025

The annual plan IKB Kip 2025 has been approved by the Central board of Experts (Central College van Deskundigen IKB Kip- CCvD) and adopted by the AVINED board. The aim of IKB Kip is to strengthen the license to produce to participants in the poultry meat chain. This involves building and maintaining the trust of

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Nieuwe benchmarkwaarden antibiotica voor kalkoenbedrijven

18 juli 2023

In 2021 is na overleg met de kalkoensector en het ministerie van LNV een gefaseerd afbouwplan voor het gebruik van antibiotica in de kalkoensector vastgesteld. Deze afbouw is opgedeeld in drie fases verspreid over zes jaar tijd. De nieuwe benchmarkwaarden uit fase 1 zijn in 2021 direct ingesteld op 14 en 20 DDDA.

In overleg met de werkgroep antibiotica aanpak kalkoensector is besloten dat vanaf 1 juli 2023 fase 2 van het afbouwplan in werking treedt. Dit betekent dat de nieuwe benchmarkwaarden nu op 12 en 16 DDDA zijn vastgesteld. Bedrijven onder de 12 DDDA worden ingedeeld in de groene categorie, bedrijven tussen 12 en 16 in de oranje categorie en bedrijven boven de 16 in de rode categorie. Bedrijven in de oranje en rode categorie worden gevraagd om stappen te zetten om het gebruik van antibiotica te verlagen. De aanpak is vrijwillig, maar wel noodzakelijk.