Nieuws

Aanpassing benchmarkwaarden antibioticumgebruik reguliere vleeskuikens

Per 1 januari 2025 wijzigen de benchmarkwaarden voor het antibioticumgebruik voor reguliere vleeskuikens.

IKB Kip - Jahresplan und Teilnahmegebühren 2025

Der IKB Kip-Jahresplan 2025 wurde von den Sektorexperten des Centraal College van Deskundigen IKB Kip (CCvD, „Zentrales Sachverständigenkollegium IKB Kip“) genehmigt und vom AVINED-Vorstand verabschiedet. Ziel von IKB Kip ist die Stärkung der „License to Produce“ der teilnehmenden Betriebe. Ein wichtiger Aspekt dabei ist das Vertrauen der Marktteilnehmer und der Gesellschaft in IKB Kip sowie

IKB Kip - annual plan and contribution 2025

The annual plan IKB Kip 2025 has been approved by the Central board of Experts (Central College van Deskundigen IKB Kip- CCvD) and adopted by the AVINED board. The aim of IKB Kip is to strengthen the license to produce to participants in the poultry meat chain. This involves building and maintaining the trust of

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Meest voorkomende afwijkingen tijdens controles (2018)

18 juli 2019

We geven u graag inzicht in de meest voorkomende afwijkingen bij IKB Kip-controles (jaar 2018). Deze informatie helpt u mogelijk om afkeur op deze punten te voorkomen.

De meest voorkomende afwijkingen bij pluimveebedrijven (jaar 2018):

  1. De pluimveehouder vult ten minste iedere 12 maanden de hygiënescan in (voorschrift J20);
  2. De pluimveehouder heeft een actueel (maximaal 1 jaar oud) bedrijfsgezondheidsplan (BGP) opgesteld (voorschrift H06);
  3. De pluimveehouder heeft een actueel (maximaal 1 jaar oud) bedrijfsbehandelplan (BBP) opgesteld (voorschrift H07);
  4. De pluimveehouder neemt deel aan een zelfcontroleprogramma in het kader van Monitoring Kritische Stoffen (voorschrift I16).

In het certificatieschema IKB Kip kunt u de voorschriften raadplegen (kijk daarvoor in bijlage 1.2).