Nieuws

Extra aandacht voor een aantal voorschriften

IKB Kip wil u graag informeren over onderstaande onderwerpen: Alarmplan Voorschrift F17 (watermonsters) Telersverklaring Waarom heeft IKB Kip extra bepalingen rondom het alarm en het noodstroomaggegraat ingevoerd? De overheid stelt sinds 1 januari 2024 hogere eisen aan het alarmsysteem. Om u te helpen hieraan te voldoen en u zo goed mogelijk van dienst te zijn,

Intrekkingsdatum beperkingsgebied Bad Bentheim (DE)

Met ingang van 7 augustus 2024 wordt het beperkingsgebied rond Bad Bentheim (DE) ingetrokken.

Vogelgriep op Duits pluimveebedrijf - beperkingsgebied in Nederland (02-07-24)

Op een legpluimveebedrijf In Bad Bentheim net over de grens in Duitsland is vogelgriep vastgesteld.  Duitsland heeft een beperkingszone ingesteld dat deels in Nederland valt.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Intrekkingsdatum beperkingsgebied Bad Bentheim (DE)

1 augustus 2024

Een beperkingsgebied (10 km) kan worden vrijgegeven vanaf 30 dagen nadat de besmetting is vastgesteld én de eerste R&O op het bedrijf heeft plaatsgevonden. Voorwaarde is dat in een gebied geen nieuw geval van HPAI wordt aangetroffen. Met ingang van 7 augustus 2024 wordt het beperkingsgebied rond Bad Bentheim (DE) ingetrokken.