Nieuws

Aanpassing benchmarkwaarden antibioticumgebruik reguliere vleeskuikens

Per 1 januari 2025 wijzigen de benchmarkwaarden voor het antibioticumgebruik voor reguliere vleeskuikens.

IKB Kip - Jahresplan und Teilnahmegebühren 2025

Der IKB Kip-Jahresplan 2025 wurde von den Sektorexperten des Centraal College van Deskundigen IKB Kip (CCvD, „Zentrales Sachverständigenkollegium IKB Kip“) genehmigt und vom AVINED-Vorstand verabschiedet. Ziel von IKB Kip ist die Stärkung der „License to Produce“ der teilnehmenden Betriebe. Ein wichtiger Aspekt dabei ist das Vertrauen der Marktteilnehmer und der Gesellschaft in IKB Kip sowie

IKB Kip - annual plan and contribution 2025

The annual plan IKB Kip 2025 has been approved by the Central board of Experts (Central College van Deskundigen IKB Kip- CCvD) and adopted by the AVINED board. The aim of IKB Kip is to strengthen the license to produce to participants in the poultry meat chain. This involves building and maintaining the trust of

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Tips voor de IKB Kip controle 2022

10 mei 2022

Elk jaar maken we een overzicht van de meest vastgestelde afwijkingen van het voorgaande jaar. We geven u graag een aantal tips om afkeur op deze voorschriften te voorkomen.

  1. Voer minimaal één keer per 12 maanden (365 dagen) een drinkwateronderzoek uit volgens de HOSOWO-regeling (voorschrift F15). Dit onderzoek moet uitgevoerd worden door de dierenarts waarmee de pluimveehouder een IKB overeenkomst heeft of een erkende HOSOWO-instantie. Goed drinkwater is van belang voor gezonde dieren en veilige producten.
  2. Vleeskuikenhouders: Vergeet niet het percentage letsel binnen 4 dagen na ontvangst schriftelijk terug te koppelen aan de betrokken laadploeg (voorschrift VC16). Het is van belang om alle resultaten, zowel goede als slechte, door te geven. De betreffende laadploeg kan deze gegevens namelijk gebruiken om het proces van vangen en laden te verbeteren.
  3. Iedere 365 dagen moet de hygiënescan ingevuld worden door alle IKB Kip deelnemers met een pluimveebedrijf via Mijn AVINED (voorschrift J20). De hygiënescan is recentelijk vernieuwd en geeft inzicht in de hygiënemaatregelen op uw bedrijf. Aan het einde van de scan worden aandachtspunten gegeven waarmee u de bedrijfshygiëne kunt verbeteren. Voor buitenlandse deelnemers is een vertaalde versie van de hygiënescan beschikbaar onder ‘Downloads’ in English en Deutsch.