Nieuws

Nieuwe versie van Mijn AVINED

Dinsdagmiddag 22 april wordt de nieuwe versie van Mijn AVINED gepubliceerd. Mijn AVINED krijgt een verbeterde vormgeving in de huisstijl van AVINED. Daarnaast wordt het systeem iets sneller in gebruik.

Verpakken Salmonella monsters

De Nederlandse pluimveesector zet zich in voor veilige voeding. U als pluimveehouder en levensmiddelenproducent levert een belangrijke bijdrage door monstermateriaal voor Salmonella-onderzoek in te sturen.

Reactie AVINED op artikel RIVM: eieren van hobbykippen

Avined heeft op dinsdag 15 april kennisgenomen van het advies van het RIVM om geen eieren van particulier gehouden leghennen meer te eten. Binnen de pluimveesector heeft het monitoren van PFAS in eieren van commerciële bedrijven al jarenlang hoge prioriteit. Sinds 1 januari 2023 gelden er Europese normen voor PFAS in eieren. Vanaf dat moment

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip: Tips for the IKB Kip inspection

24 januari 2023

We want to give you some tips to avoid rejection, based on regulations that have had the most deviations.

  1. Poultry farmers: At least once every 12 months (365 days), perform a drinking water inspection in accordance with the HOSOWO scheme (Regulation F15). This inspection must be performed by the veterinarian with whom the poultry farmer has an IKB agreement, or by a recognised HOSOWO authority. Good drinking water is crucial for healthy animals and safe products.
  2. Broiler farmers: Do not forget to inform the relevant loading team in writing and within 4 days after delivery, of the percentage of injuries (Regulation VC16). It is important that all results, both good and bad, are reported. The respective loading crew can use this data to improve the process of catching and loading.
  3. Poultry farmers: Every year (365 days), all IKB Kip participants with a poultry farm must complete the hygiene scan (Regulation J20). At the end of the scan, points of attention are suggested that you can use to improve company hygiene. Click here to complete the hygiene scan.