Nieuws

Reactie AVINED op artikel RIVM: eieren van hobbykippen

Avined heeft op dinsdag 15 april kennisgenomen van het advies van het RIVM om geen eieren van particulier gehouden leghennen meer te eten. Binnen de pluimveesector heeft het monitoren van PFAS in eieren van commerciële bedrijven al jarenlang hoge prioriteit. Sinds 1 januari 2023 gelden er Europese normen voor PFAS in eieren. Vanaf dat moment

Intrekkingsdatum beperkingsgebied Putten

Een beperkingsgebied (10 km) kan worden vrijgegeven vanaf 30 dagen nadat de besmetting is vastgesteld én de eerste R&O op het bedrijf heeft plaatsgevonden. Voorwaarde is dat in een gebied geen nieuw geval van HPAI wordt aangetroffen. Met ingang van 19 april 2025 wordt het beperkingsgebied rond Putten ingetrokken.

Bioveiligheidsplan verplicht in pluimveesector

Het ministerie van LVVN verplicht commerciële pluimveehouders om voor 31 december 2025, samen met hun dierenarts, een bioveiligheidsplan op te stellen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

IKB Kip – Jaarplan en deelnemersbijdrage 2024

1 december 2023

Het jaarplan IKB Kip 2024 is goedgekeurd door de sectordeskundigen van het Centraal College van Deskundigen IKB Kip (CCvD) en vastgesteld door het AVINED-bestuur. Het doel van IKB Kip is het versterken van de license to produce van de deelnemende bedrijven. Daarbij draait het om het vertrouwen van marktpartijen en de maatschappij in IKB Kip en in de deelnemers. In 2024 richten we ons, samen met het CCvD onder andere op de volgende punten:

  1. KB Kip, een systeem om trots op te blijven, o.a. door het versterken van de brede basis.
  2. IKB Kip als efficiënt en effectief schema, o.a. door prestaties van deelnemers te monitoren, om te zien waar verbetering mogelijk is.
  3. Schema en schemabeheer, op goede en eerlijke werkwijze, samen met het CCvD.
  4. Ondersteuning van deelnemers, o.a. via communicatie en IT-tools.

Deze werkzaamheden worden bekostigd vanuit de deelnemersbijdrage IKB Kip. Hieronder treft u de tarieven voor 2024 aan. De tarieven voor 2024 zijn verhoogd t.o.v. 2023. Hiermee worden de gestegen kosten (inflatie) deels gedekt.

 Omschrijving  Tarief 2024 (€)
 Primair bedrijf  320
 Broederij, slachterij of uitsnijderij  900
 Multisites  2.950 plus 40 per sublocatie