Het is van groot belang voor pluimveehouders om maatregelen te nemen op het gebied van Salmonella monitoring, beheersing en bestrijding. Dit om de voedselveiligheid, exportpositie en afzet-/verwerkingsmogelijkheden te waarborgen.
Voor Salmonella Enteritidis (S.E.), Salmonella Typhimurium (S.T.) en monofasische Salmonella Typhimurium (mS.T.) heeft de EU zelfs voor iedere lidstaat een doelstelling opgelegd: op jaarbasis mag maximaal 2% van de koppels leghennen besmet zijn met S.E., S.T. en mS.T.
Voor de informatie op onze website geldt dat als wordt gesproken over S.T. ook altijd mS.T. wordt bedoeld.
U kunt op deze pagina informatie vinden over de wettelijke én IKB verplichtingen rondom Salmonella.
LET OP: De officiële regelgeving op nationaal en Europees niveau blijft altijd leidend.
Hier vindt u informatie over:
- Frequentie monsternames legeindbedrijven
- Overzicht type monsternames legeindbedrijven
- Extra eisen IKB Ei bij Salmonella monitoring legeindbedrijven
Bekijk hieronder de Kakelsessie “Salmonella bemonstering – legsector” terug.