Nieuws

Format keurmerk IKB PSB beschikbaar

In 2023 is het keurmerkreglement IKB PSB gewijzigd. Het keurmerk bestaat nu uit het logo van IKB PSB met daaronder de certificeerde activiteit(en) vermeld. Hiermee kunt u nog beter laten zien aan uw afnemers voor welke activiteiten u gecertificeerd bent en verkleinen we de kans dat bedrijven activiteiten uitvoeren waarvoor zij niet gecertificeerd zijn. Om

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 september a.s.

In overleg met de Adviescommissie IKB PSB is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB PSB voorbereid. Per 1 september 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving en de uitvoering van de controles nog efficiënter te laten verlopen.

Top 5 veelvoorkomende tekortkomingen IKB PSB-controles 2023

Wat kunt u doen om deze te voorkomen? De Certificerende Instantie Kiwa VERIN stelt na afloop van elk kalenderjaar een overzicht samen met daarin de veel voorkomende tekortkomingen tijdens IKB PSB controles. Dit betreffen veelvoorkomende tekortkomingen op de voorschriften. Wij geven u in deze nieuwsbrief graag een aantal tips om afkeur op deze voorschriften te

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Wijzigingen certificatieschema IKB PSB per 1 september a.s.

4 oktober 2024

In overleg met de Adviescommissie IKB PSB is een aantal wijzigingen in het certificatieschema IKB PSB voorbereid.
Per 1 september 2024 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in IKB PSB. Deze wijzigingen zijn doorgevoerd om het schema actueel te houden met nieuwe wet- en regelgeving en de uitvoering van de controles nog efficiënter te laten verlopen.

Bijlage 1.1. Voorschriften IKB PSB

  • Voorschrift B15 bevat onderwerpen voor de werkinstructie voor entbedrijven, dit is aangevuld met minimale vereisten voor de inhoud van de werkinstructie.
  • Voorschrift C08 voor laadbedrijven over de monitoring op Salmonella eenmaal per kwartaal, de wegingsfactor is verhoogd naar weging eerste constatering tekortkoming D en weging tweede constatering tekortkoming E.
  • Voorschrift D03 voor plaagdierbeheersingsbedrijven bevat de wettelijke verplichting voor het hebben van een geldig IPM-certificaat, de wegingsfactor is verhoogd naar weging eerste constatering tekortkoming D en weging tweede constatering tekortkoming E.
  • Voorschrift D10b voor plaagdierbeheersingbedrijven, vermelding op de werkbon van de naam en toelatingsnummer van het ingezette middel. De wegingsfactor is verhoogd naar weging eerste constatering tekortkoming D en weging tweede constatering tekortkoming E. Vanwege het belang van een correcte registratie van ingezette middelen.

Bijlage 10 – Klachtenreglement IKB PSB

Onder afhandeling klacht onder artikel 4 is lid 3 toegevoegd waarin staat dat de informatie die de aanklager aanlevert in vertrouwelijkheid wordt behandeld.