Nieuws

Extra aandacht voor een aantal voorschriften

IKB Kip wil u graag informeren over onderstaande onderwerpen: Alarmplan Voorschrift F17 (watermonsters) Telersverklaring Waarom heeft IKB Kip extra bepalingen rondom het alarm en het noodstroomaggegraat ingevoerd? De overheid stelt sinds 1 januari 2024 hogere eisen aan het alarmsysteem. Om u te helpen hieraan te voldoen en u zo goed mogelijk van dienst te zijn,

Intrekkingsdatum beperkingsgebied Bad Bentheim (DE)

Met ingang van 7 augustus 2024 wordt het beperkingsgebied rond Bad Bentheim (DE) ingetrokken.

Vogelgriep op Duits pluimveebedrijf - beperkingsgebied in Nederland (02-07-24)

Op een legpluimveebedrijf In Bad Bentheim net over de grens in Duitsland is vogelgriep vastgesteld.  Duitsland heeft een beperkingszone ingesteld dat deels in Nederland valt.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Extra aandacht voor een aantal voorschriften

14 augustus 2024

IKB Kip wil u graag informeren over onderstaande onderwerpen:

  • Alarmplan
  • Voorschrift F17 (watermonsters)
  • Telersverklaring

Waarom heeft IKB Kip extra bepalingen rondom het alarm en het noodstroomaggegraat ingevoerd?

De overheid stelt sinds 1 januari 2024 hogere eisen aan het alarmsysteem. Om u te helpen hieraan te voldoen en u zo goed mogelijk van dienst te zijn, heeft IKB Kip de voorschriften B05, B06, B11 en B12 opgenomen. Via deze link kunt u het alarmplan vinden.
Denk eraan, sinds 1 juli 2024 is het verplicht een noodstroomaggregaat te hebben!

Verduidelijking voorschrift watermonsters (F17)

Voorschrift F17 is per 1 juni 2024 gewijzigd. Er staat nu in ‘Er kan gebruik gemaakt worden van meerdere laboratoria, waarbij de instellingen ten minste één chemische of één bacteriologische parameter hebben in de scope’. Deze toevoeging is bedoeld om aan te geven dat IKB Kip deelnemers de monsters naar verschillende laboratoria kunnen sturen (één voor bacteriologisch en één voor chemisch). Aan de eisen die in het voorschrift worden gesteld aan de laboratoria verandert niets.

Herinnering telersverklaring

Om zoveel mogelijk grip te houden op alles wat aan de kippen gevoerd wordt, is voorschrift F20 toegevoegd. Deze heeft betrekking op eigen teelt van voedermiddelen en boer-boer levering. Er wordt gestart met het vereisen van een telersverklaring, een inname-controle en aanvullende analyses naar risicovolle contaminanten. Voor uw gemak is er een format van een telersverklaring op de website van IKB Kip geplaatst. Via deze link kunt u de telersverklaring vinden.