Nieuws

Reactie AVINED op artikel RIVM: eieren van hobbykippen

Avined heeft op dinsdag 15 april kennisgenomen van het advies van het RIVM om geen eieren van particulier gehouden leghennen meer te eten. Binnen de pluimveesector heeft het monitoren van PFAS in eieren van commerciële bedrijven al jarenlang hoge prioriteit. Sinds 1 januari 2023 gelden er Europese normen voor PFAS in eieren. Vanaf dat moment

Intrekkingsdatum beperkingsgebied Putten

Een beperkingsgebied (10 km) kan worden vrijgegeven vanaf 30 dagen nadat de besmetting is vastgesteld én de eerste R&O op het bedrijf heeft plaatsgevonden. Voorwaarde is dat in een gebied geen nieuw geval van HPAI wordt aangetroffen. Met ingang van 19 april 2025 wordt het beperkingsgebied rond Putten ingetrokken.

Bioveiligheidsplan verplicht in pluimveesector

Het ministerie van LVVN verplicht commerciële pluimveehouders om voor 31 december 2025, samen met hun dierenarts, een bioveiligheidsplan op te stellen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Jaarplan en deelnemersbijdrage IKB Kip 2020

19 januari 2020

Het CCvD heeft het jaarplan voor 2020 vastgesteld, op deze wijze geeft de pluimveevleesketen zelf richting aan IKB Kip. Binnenkort komt een overzicht van het jaarplan op onze website. Meer informatie over het CCVD vindt u hier.

In 2020 voeren we de reguliere werkzaamheden uit die bij schemabeheer horen, zoals het beantwoorden van vragen van deelnemers. Daarnaast willen we verder inzetten op communicatie en meer aandacht richten op onze relatie met de deelnemers. Speerpunten voor 2020 zijn:

  1. Vergroting bekendheid van en waardering voor het IKB Kip keurmerk;
  2. Efficiënter gebruik van bekende data (bijv. voor een efficiëntere controle);
  3. Monitoring performance IKB Kip en deelnemers (bijv. om beter in beeld te krijgen welke knelpunten er zijn en hoe we die kunnen oplossen);
  4. Afronden van diverse projecten die zijn opgepakt t.b.v. de versterking van IKB Kip (bijv. ondersteuning bij het borgen van gebruik van middelen).

Deze werkzaamheden betalen we vanuit de deelnemersbijdrage IKB Kip. In 2020 blijft deze gelijk aan de deelnemersbijdrage van 2019. Meer informatie over de deelnemersbijdrage vindt u hier