Nieuws

Herhaling: enquête over tenenpikkerij bij leghennen

Tenenpikkerij bij leghennen kan een groot probleem zijn op het pluimveebedrijf. Wat is de oorzaak, hoe kom je er vanaf en nog belangrijker: hoe voorkom je dit? Over dit probleem is nog maar weinig onderzoek gedaan. Vandaar dat team “Happy Feet” van Wageningen Livestock Research, in samenwerking met Pluriton, Lohmann, Cargill, ABZ Diervoeding, Vencomatic, AVINED

Oproep: doe mee aan het “Happy Feet” onderzoek naar tenenpikken bij leghennen

Wageningen Livestock Research (WLR) voert in samenwerking met Agromix Broederij en Opfokintegratie, Lohmann Breeders, Cargill Animal Nutrition, ABZ Diervoeding, Vencomatic en AVINED een onderzoek uit naar tenenpikkerij bij leghennen in Nederland.

Kunnen insecten veilig groeien op vleeskuikenmest?

Dat is een vraag die centraal staat in de PPS Safe Insects. In dit project wordt onderzocht of het haalbaar is om insecten te kweken op reststromen.

Meer nieuws

Avined

Stichting AVINED heeft als missie om met een efficiënte dienstverlening de huidige duurzame en robuuste marktpositie van de Nederlandse pluimveesector verder te versterken.

Lees meer

Onderzoeksbijdrage

Elke ondernemer in de pluimveesector betaalt vanaf 2018 met de onderzoeksbijdrage mee aan onderzoek uit de Onderzoeks- en Innovatieagenda (Agenda) Nederlandse Pluimveesector. Dit komt voort uit de Algemeen Verbindend Verklaring, goedgekeurd door de overheid op 14 april 2018. Door een onderzoeksbijdrage is voortzetting van breed toepasbaar onderzoek mogelijk. Zo behoudt en versterkt de Nederlandse pluimveesector haar koppositie als gezonde, concurrerende en duurzame pluimveehouderij. Daarnaast is onderzoek naar diergezondheid van belang, om zo effectief met dreigingen zoals ILT, Coryza en vogelgriep om te gaan.

Onderzoeksagenda 2018 Onderzoeksagenda 2019 Onderzoeksagenda 2020 Onderzoeksagenda 2021 Onderzoeksagenda 2022 Onderzoeksagenda 2023 Onderzoeksagenda 2024

 

Onderzoek in uw deelsector

Het belang van een onderzoek voor een bepaalde deelsector bepaalt de financiële bijdrage aan het onderzoek. Deelsectoren zijn de legsector, vleessector, reproductie vleessector, kalkoensector, eendensector en pakstations. Het onderzoeksvoorstel beschrijft  het belang van een onderzoek voor een deelsector.

Wie betaalt wat?

Op basis van de begroting wordt de onderzoeksbijdrage per ondernemer berekend. De onderzoeksbijdrage bestaat uit een vaste jaarlijkse bijdrage eerste dier/ingelegde ei op een kipnummer en een variabel bedrag o.b.v. het aantal aangevoerde dieren / ingelegde eieren. Meer informatie over de berekening vindt u op de pagina tarieven onderzoeksbijdrage.

Budgetten voor onderzoek worden tijdig bepaald. Zo kunnen deze in de begroting van het programma voor het komende jaar opgenomen worden. Het bestuur van AVINED stelt in november de onderzoeken en begroting van komend jaar vast. Zie ook ‘Hoe wordt onderzoek geselecteerd?

Downloads

Tarieven onderzoeksbijdrage 2024
Tarieven onderzoeksbijdrage 2023
Tarieven onderzoeksbijdrage 2022
Tarieven onderzoeksbijdrage 2021
Tarieven onderzoeksbijdrage 2020
Tarieven onderzoeksbijdrage 2019
Tarieven onderzoeksbijdrage 2018